.SR STICHTING VOEDINGS

Informatie & Links

Om na te kunnen gaan of u een gezond gewicht heeft, kijken we naar zowel uw lengte als uw gewicht. We berekenen daarmee de Body Mass Index (BMI).

Officiele site van het Ministerie van gezondheid met informatie over onderwerpen die de gezondheidszorg raken, maar ook actuele onderwerpen/nieuwsberichten over de gezondheidszorg als ook reizigersinformatie.

Voor vragen over veilig en gezond eten.

 

Home Gezonde leeftstijl Voedingspiramide Ontbijt Ziektebeelden Recepten Media Contact

Diabetes Mellitus

Voedingsadvies

Mensen met diabetes volgen een dieet, omdat het bloedglucose- en cholesterolgehalte en de bloeddruk niet te hoog mogen zijn. Anders neemt het risico op hart- en vaatziekten toe.

De behandeling van diabetes is daarom niet alleen gericht op de bloedglucosespiegel, maar ook op de hoeveelheid vetten in het bloed, met name het cholesterol. Die moet binnen aanvaardbare grenzen gehouden worden. Ook is het belangrijk dat diabetici op hun gewicht letten, want ook dan neemt het risico op hart- en vaatziekten toe.

Adviezen:

Wie een beroep heeft met zware lichamelijke inspanning of veel beweegt, heeft meer koolhydraten nodig dan iemand met een minder actief leven.

 

 

Klik hier voor meer informatie over: